Choď späť
+ porcií

Recept: Najlepšie kakaové linecké koláčiky s orechmi

Trochu vláčne, trochu krehké, veľmi voňavé a predovšetkým kakaové – také sú naše obľúbené kakaové linecké koláčiky, ktoré pečieme každý rok.
Čas prípravy40 minút
Čas varenia10 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: kakaové linecké koláčiky
Servings: 1 plech

Ingredience

  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g najemno mletých mandlí
  • 100 g najemno mletého trstinového cukru (alebo práškového)
  • štipka soli
  • štipka škorice
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 200 g masla
  • 2 žĺtky
  • 2 PL kakaa
  • horká čokoláda (na ozdobu)
  • mandle (na ozdobu)

Pokyny

  • Preosiatu múku zmiešajte s cukrom a mandľami. Pridajte vanilku, škoricu a štipku soli a všetko dobre premiešajte.
  • Urobte v sypkej zmesi jamku, do ktorej pridajte žĺtky a nakrájané mäkké maslo. Ručne zapracujte na vláčne, nelepivé cesto.
  • Cesto rozdeľte na dva diely a do jedného zapracujte kakao. Obe cestá rozdeľte na tri rovnaké diely.
  • Jednotlivé diely rozvaľkajte na 3 mm tenké pláty, vykrojte obdĺžniky s rozmermi približne 10 × 15 cm a striedavo ich navrstvite na seba.
  • Navrstvené cesto dajte do chladničky na 30 minút, aby stuhlo a ľahšie sa s ním pracovalo.
  • Potom cesto nakrájajte na jednotlivé pruhované obdĺžniky. Koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  • Vychladnuté obdĺžniky dozdobte rozpustenou čokoládou a nasekanými mandľami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!