Preosiatu múku zmiešajte s cukrom a mandľami. Pridajte vanilku, škoricu a štipku soli a všetko dobre premiešajte.
Urobte v sypkej zmesi jamku, do ktorej pridajte žĺtky a nakrájané mäkké maslo. Ručne zapracujte na vláčne, nelepivé cesto.
Cesto rozdeľte na dva diely a do jedného zapracujte kakao. Obe cestá rozdeľte na tri rovnaké diely.
Jednotlivé diely rozvaľkajte na 3 mm tenké pláty, vykrojte obdĺžniky s rozmermi približne 10 × 15 cm a striedavo ich navrstvite na seba.
Navrstvené cesto dajte do chladničky na 30 minút, aby stuhlo a ľahšie sa s ním pracovalo.
Potom cesto nakrájajte na jednotlivé pruhované obdĺžniky. Koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 10 minút.
Vychladnuté obdĺžniky dozdobte rozpustenou čokoládou a nasekanými mandľami.