Choď späť
+ porcií

Recept: Najlepšie čokoládové brownies s lyofilizovaným ovocím

Vynikajúci a hlavne poriadne čokoládový recept na tie najlepšie brownies s lyofilizovaným ovocím, ktorý sme prirpavili z extra dávky pravej belgickej čokolády.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia25 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: americká
Kľúčové slovo: brownies s lyofilizovaným ovocím, najlepšie čokoládové brownies, recept na brownies
Servings: 1 plech

Ingredience

  • 200 g masla alebo ghí
  • 300 g horkej čokolády
  • 3 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 130 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • štipka soli

Pokyny

  • Vyšľahajte vajcia a postupne do nich pridávajte cukor. Šľahajte tak dlho (približne 5 minút), kým vám nevznikne nadýchaná pena.
  • Múku a kakao preosejte cez sito, aby v nich nezostali žiadne hrudky.
  • Pripravte vodný kúpeľ a zohrejte vodu na 45 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu s kúskami masla a pomaly miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
  • Rozpustenú čokoládu s maslom pomaly vmiešajte do vyšľahanej peny a dôkladne premiešajte.
  • Múku s kakaom pridávajte pomaly a mixujte, kým sa všetky zložky dobre nespoja.
  • Hladké cesto dajte do vymastenej formy a najprv pečte 10 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 15 minút.
  • Potom nechajte čokoládové brownies vychladnúť pri izbovej teplote (nie v rúre) a môžete ich poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lyofilizovaným ovocím a orechmi.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!