Recept: Najlepšie čokoládové brownies s lyofilizovaným ovocím
Vynikajúci a hlavne poriadne čokoládový recept na tie najlepšie brownies s lyofilizovaným ovocím, ktorý sme prirpavili z extra dávky pravej belgickej čokolády.
Čas prípravy20 minútmin
Čas varenia25 minútmin
Celkový čas45 minútmin
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: americká
Kľúčové slovo: brownies s lyofilizovaným ovocím, najlepšie čokoládové brownies, recept na brownies
Vyšľahajte vajcia a postupne do nich pridávajte cukor. Šľahajte tak dlho (približne 5 minút), kým vám nevznikne nadýchaná pena.
Múku a kakao preosejte cez sito, aby v nich nezostali žiadne hrudky.
Pripravte vodný kúpeľ a zohrejte vodu na 45 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu s kúskami masla a pomaly miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
Rozpustenú čokoládu s maslom pomaly vmiešajte do vyšľahanej peny a dôkladne premiešajte.
Múku s kakaom pridávajte pomaly a mixujte, kým sa všetky zložky dobre nespoja.
Hladké cesto dajte do vymastenej formy a najprv pečte 10 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 15 minút.
Potom nechajte čokoládové brownies vychladnúť pri izbovej teplote (nie v rúre) a môžete ich poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lyofilizovaným ovocím a orechmi.