Choď späť
+ porcií

Recept: Najlepší hrnčekový koláč s jablkami

Náš hrnčekový koláč s jablkami je dôkazom, že v jednoduchosti je krása. Či ho upečiete ku káve, na víkendový brunch alebo len tak, zaručene poteší každého, kto ho ochutná. A najlepšie na tom je, že suroviny nájdete skoro vždy doma.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia35 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: hrnčekový koláč s jablkami
Servings: 1 plech

Ingredience

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky (alebo 1 hrnček celozrnnej + 1 hrnček hladkej špaldovej)
  • 1 hrnček trstinového cukru (alebo erytritolu)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 1 hrnček rastlinného mlieka
  • 2 – 3 jablká strednej veľkosti
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov
  • štipka soli

Pokyny

  • V mise zmiešajte suché suroviny – múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  • Pridajte vajcia, olej a rastlinné mlieko a premiešajte do hladkého cesta.
  • Vmiešajte nastrúhané jablká a najemno nasekané orechy.
  • Cesto nalejte do menšieho vymasteného a vysypaného plechu alebo formy (25 × 30 cm).
  • Pečte 35 minút pri teplote 180 °C.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!