Choď späť

Recept: Nadýchané kysnuté buchty s tvarohom bez vajec

Nadýchané kysnuté buchty s tvarohom, ktoré voňajú ako babičkina kuchyňa a neobsahujú žiadne vajcia. Prinášame recept na dokonale nadýchané buchty s tvarohovou náplňou.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Servings: 0

Ingredience

Cesto

  • 400 g hladkej múky
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 50 g krupovicového cukru
  • 10 g čerstvého droždia (alebo 3 – 4 g sušeného)
  • 10 g vanilkového cukru
  • 2 ľanové vajcia (2 lyžice mletého ľanového semienka + 6 lyžíc vody)
  • 5 g soli
  • 2 g muškátového orieška
  • kôra z polovice citróna (najlepšie bio)
  • 80 g masla na dokončenie

Náplň

  • 250 g tvarohu v staniole
  • 40 g cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • citrónová kôra (voliteľné)

Pokyny

  • V mise vytvoríme z múky jamku, pridáme rozdrobené droždie, vanilkový cukor a vlažné mlieko. Premiešame a necháme 35 – 40 minút odpočívať pod utierkou.
  • Do vykysnutého kvásku pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho kysnúť približne hodinu.
  • Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou citrónovej kôry.
  • Cesto rozdelíme na 20 dielov, každý vyvaľkáme, naplníme tvarohom a starostlivo uzavrieme.
  • Buchty namočíme v rozpustenom masle a skladajú do pekáča tak, aby sa jemne dotýkali. Necháme ich kysnúť ešte 1,5 hodiny.
  • Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 – 30 minút, kým nebudú zlatisté.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!