Recept na zdravého mrkvového baránka
Milujete mrkvový tortu? Tak v takomto prípade si nenechajte ujsť veľkonočný recept na zdravého mrkvového baránka, ktorý je nielen vláčny, ale aj lahodný.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: beránek, mrkvový beránek, velikonoční beránek
Servings: 0
500 g nastrúhanej mrkvy 300 g celozrnnej špaldovej múky 200 ml kokosového mlieka čakankový sirup 150 g vlašských orechov 4 vajcia (oddeliť bielky od žĺtkov a zvlášť vyšľahať) 1 prášok do pečiva 2 lyžičky škorice štipka soli
Oddelíme žĺtky a bielky.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu.
V druhej mise zmiešame žĺtky so sladidlom a vyšľaháme.
K žĺtkom postupne pridávame kokosové mlieko, múku s práškom do pečiva, škoricu, nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
Všetko premiešame v robote alebo ručne a potom opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vlejeme do formy na baránka do vopred vymastenej a kokosom vysypanej formy (ak máte silokonovú formu, nie je potrebné ju vymastiť).
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 40 – 60 minút podľa veľkosti formy.