Choď späť

Recept na zdravého mrkvového baránka

Milujete mrkvový tortu? Tak v takomto prípade si nenechajte ujsť veľkonočný recept na zdravého mrkvového baránka, ktorý je nielen vláčny, ale aj lahodný.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: beránek, mrkvový beránek, velikonoční beránek
Servings: 0

Ingredience

  • 500 g nastrúhanej mrkvy
  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 200 ml kokosového mlieka
  • čakankový sirup
  • 150 g vlašských orechov
  • 4 vajcia (oddeliť bielky od žĺtkov a zvlášť vyšľahať)
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžičky škorice
  • štipka soli

Pokyny

  • Oddelíme žĺtky a bielky.
  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu.
  • V druhej mise zmiešame žĺtky so sladidlom a vyšľaháme.
  • K žĺtkom postupne pridávame kokosové mlieko, múku s práškom do pečiva, škoricu, nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
  • Všetko premiešame v robote alebo ručne a potom opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  • Cesto vlejeme do formy na baránka do vopred vymastenej a kokosom vysypanej formy (ak máte silokonovú formu, nie je potrebné ju vymastiť).
  • Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 40 – 60 minút podľa veľkosti formy.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!