Choď späť

Recept na vegánsku tekvicovú polievku s kokosovým mliekom

Čas varenia50 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: dýňová polévka, polévka z dýně
Servings: 0

Ingredience

  • 1 kg tekvice hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 cm zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čili
  • tekvicové semienka
  • soľ
  • čierne kore

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte veľký plech papierom na pečenie (alebo použite nepriľnavý plech).
  • Tekvicu rozpolíme, vydlabeme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme piecť do rúry približne na 25 – 30 minút podľa veľkosti kúskov.
  • Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nakrájame na plátky a zázvor nastrúhame.
  • Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme vývar, čili, cesnak, zázvor a tekvicu a varíme 15 minút, aby sa prepojili chute.
  • Polievku rozmixujeme, pridáme kokosové mlieko a dochutíme.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!