Choď späť
+ porcií

Recept na tortu k 1. narodeninám bez cukru

Jednoduchý recept na narodeninovú tortu pre deti bez cukru s ovocím, na ktorej si môžu pochutnať už ročné deti a všetci, ktorí majú radi zdravšie a menej sladké dezerty.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: narodeninová torta, ovocná torta pre deti, torta k 1. narodeninám, torta pre deti
Servings: 12 porcií

Ingredience

Na korpus:

  • 100 g hladkej múky
  • 60 g mandľovej múky
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1 kypriaci prášok
  • 2 vajcia
  • 2 zrelé banány
  • 80 g mrkvy

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g kyslej smotany
  • ½ stužovača smotany
  • 2 hrste lyofilizovaných malín
  • 10 g kakaa (nemusíte použiť)
  • citrónová šťava

Na ozdobu:

  • čerstvé ovocie podľa chuti
  • lyofilizované ovocie

Pokyny

  • Oddeľte si bielky a žĺtky zvlášť. Žĺtky vyšľahajte so zmäknutým maslom do jemnej peny. Šľahanie trvá približne 10 minút, v závislosti od výkonu prístroja.
  • Do hotovej peny pridajte roztlačené banány a dôkladne vyšľahajte.
  • Pripravte si sypkú zmes z múk a kypriaceho prášku. Všetko dôkladne premiešajte a postupne pridávajte do vyšľahanej peny.
  • Nakoniec pridajte jemne nastrúhanú mrkvu a všetko dôkladne premiešajte.
  • Hotové cesto prelejte do vopred vymastenej formy a pečte približne pol hodiny v rúre pri teplote 170 – 180 °C.
  • Medzitým, čo sa pečie korpus, si pripravte krém. Mascarpone s kyslou smotanou a stužovačom smetany si vyšľahajte do krému.
  • Následne si rozdrvte lyofilizované ovocie na hladký prášok a vmiešajte ho spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy do krému. Môžete pridať aj kakao.
  • Hotový krém dajte do chladničky, kým vychladne korpus.
  • Upečený korpus nechajte vychladnúť a následne ho rozkrojte na 2 polovice.
  • Prvú vrstvu rozkrojenej torty potrite ľahkou vrstvou krému a pridajte čerstvé ovocie (môžete nahradiť lyofilizovaným). Ako ďalšiu vrstvu pridajte väčšie množstvo krému a krém zarovnajte až do krajov do hladka.
  • Pridajte druhú vrstvu korpusu a zvyšok krému. Všetko zarovnajte do hladka.
  • Tortu ozdobte aj na povrchu čerstvým ovocím. Potom ju nechajte odležať v chladničke do druhého dňa alebo aspoň 2 – 3 hodiny.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!