Oddeľte si bielky a žĺtky zvlášť. Žĺtky vyšľahajte so zmäknutým maslom do jemnej peny. Šľahanie trvá približne 10 minút, v závislosti od výkonu prístroja.
Do hotovej peny pridajte roztlačené banány a dôkladne vyšľahajte.
Pripravte si sypkú zmes z múk a kypriaceho prášku. Všetko dôkladne premiešajte a postupne pridávajte do vyšľahanej peny.
Nakoniec pridajte jemne nastrúhanú mrkvu a všetko dôkladne premiešajte.
Hotové cesto prelejte do vopred vymastenej formy a pečte približne pol hodiny v rúre pri teplote 170 – 180 °C.
Medzitým, čo sa pečie korpus, si pripravte krém. Mascarpone s kyslou smotanou a stužovačom smetany si vyšľahajte do krému.
Následne si rozdrvte lyofilizované ovocie na hladký prášok a vmiešajte ho spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy do krému. Môžete pridať aj kakao.
Hotový krém dajte do chladničky, kým vychladne korpus.
Upečený korpus nechajte vychladnúť a následne ho rozkrojte na 2 polovice.
Prvú vrstvu rozkrojenej torty potrite ľahkou vrstvou krému a pridajte čerstvé ovocie (môžete nahradiť lyofilizovaným). Ako ďalšiu vrstvu pridajte väčšie množstvo krému a krém zarovnajte až do krajov do hladka.
Pridajte druhú vrstvu korpusu a zvyšok krému. Všetko zarovnajte do hladka.
Tortu ozdobte aj na povrchu čerstvým ovocím. Potom ju nechajte odležať v chladničke do druhého dňa alebo aspoň 2 – 3 hodiny.