Recept na rýchle francúzske palacinky bez vajec
Milujete tenké palacinky, ale nemáte doma vajcia? Alebo ste vegáni? Tento recept je jednoduchý a rýchly a je bez vajec. Navyše ho možno pripraviť aj vegánsky.
Čas prípravy 10 minút min
Čas varenia 10 minút min
Samozrejme: Dezert, Hlavný chod, Raňajky
Kuchyňa: francúzska
Kľúčové slovo: francúzske palacinky, palačinky bez vajec, tenké palačinky, veganské palačinky
Servings: 8 francúzskych palaciniek
2 hrnčeky hladkej múky môže byť aj špaldová 2,25 hrnčeka mlieka možno použiť aj vegánsku alternatívu 2 polievkové lyžice oleja 2 polievkové lyžice cukru (voliteľné) my nedávame, ale je to na vás:) 1 polievková lyžica vanilkového extraktu (voliteľné) ak robíte palacinky na sladko 1 – 2 čajové lyžičky skorice (voliteľné) ak robíte palacinky na sladko
1) Rozmixujte mlieko s olejom, cukrom, vanilkovým extraktom a škoricou.
2) Postupne vmiešajte múku a rozmixujte na hladké cesto bez hrudiek.
3) Rozohrejte si kvapku oleja na nepriľnavej teflónovej panvici alebo na palacinky. Stiahnite na stredný plameň.
4) Pečte z jednej strany, kým sa palacinka nezačne sama odlepovať po okrajoch alebo sa nezačnú tvoriť bubliny.
5) Potom palacinku obráťte a opečte ju aj z druhej strany.