Recept na najlepší nepečený cheesecake s čučoriedkami
Tento zdravý čučoriedkový cheesecake je vynikajúci a potešíte ním aj ľudí na paleo či raw strave. Navyše v ňom nie je ani cukor.☺️ Kto z vás by si dal?
Rozmixujte pekanové orechy s datľami, mandľovou múkou, kokosovým olejom a škoricou. Dajte si pozor, aby ste hmotu nemixovali veľmi dlho, pretože namiesto korpusu vznikne orechové maslo.
Korpusové lepivé cesto vložte do vymastenej tortovej formy, prípadne vystalanej papierom na pečenie.
Celou formou niekoľkokrát udrite o kuchynskú linku, aby ste z krému dostali vzduchové bubliny.
Prvá vrstva
Kešu orechy (aspoň 4 hodiny máčané vo vode) rozmixujete spoločne s kokosovým olejom, javorovým sirupom, citrónovou šťavou a vanilkou.
Dvomi tretinami krému polejte korpus a dáte do mrazničky vychladiť.
Druhá vrstva
Do zvyšného krému rozmixujete mrazom sušené čučoriedky (alebo prášok).
Prelejte cez poslednú vrstvu a dajte opäť do mrazničky.
Zdravá poleva
Čerstvé alebo mrazené čučoriedky rozmixujte s citrónovou šťavou a chia semienkami. Prelejte poslednú vrstvu a dáme na tri hodiny do mrazničky.