Choď späť

Recept na jednoduché orechové pusinky z bielkov

Recept na jednoduché a vláčne orechové pusinky ako z cukrárne podľa tradičného receptu. Upečte si podľa nášho postupu dokonalé snehové pusinky z orechov.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: ořechové pusinky, sněhové pusinky
Servings: 0

Ingredience

  • 3 bielky
  • 180 g praškového cukru
  • 150 – 180 g mletých orechov (mandle, lieskové orechy alebo vlašské orechy)

Pokyny

  • Ušľahajte z bielkov mäkký, riedky sneh.
  • Misku so snehom umiestnite nad vodnú kúpeľ. Dbajte na to, aby voda bola tesne pod bodom varu.
  • Postupne zašľahávajte cukor do snehu nad parou.
  • Po 3 – 5 minútach šľahania odstavte zmes a nechajte ju vychladnúť, občas ju ešte prešľahajte.
  • Do vychladnutej snehovej hmoty jemne zašľahajte mleté orechy.
  • Predhrejte rúru na 140 °C a plechy vystlite papierom na pečenie.
  • Cesto vložte do vrecka so zdobiacou trubičkou a pusinky striekajte na plech.
  • Pečte 15 – 20 minút, kým pusinky nezískajú jemne ružovkastú farbu. Potom nechajte úplne vychladnúť.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!