Recept na jednoduché orechové pusinky z bielkov
Recept na jednoduché a vláčne orechové pusinky ako z cukrárne podľa tradičného receptu. Upečte si podľa nášho postupu dokonalé snehové pusinky z orechov.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 30 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: ořechové pusinky, sněhové pusinky
Servings: 0
3 bielky 180 g praškového cukru 150 – 180 g mletých orechov (mandle, lieskové orechy alebo vlašské orechy)
Ušľahajte z bielkov mäkký, riedky sneh.
Misku so snehom umiestnite nad vodnú kúpeľ. Dbajte na to, aby voda bola tesne pod bodom varu.
Postupne zašľahávajte cukor do snehu nad parou.
Po 3 – 5 minútach šľahania odstavte zmes a nechajte ju vychladnúť, občas ju ešte prešľahajte.
Do vychladnutej snehovej hmoty jemne zašľahajte mleté orechy.
Predhrejte rúru na 140 °C a plechy vystlite papierom na pečenie.
Cesto vložte do vrecka so zdobiacou trubičkou a pusinky striekajte na plech.
Pečte 15 – 20 minút, kým pusinky nezískajú jemne ružovkastú farbu. Potom nechajte úplne vychladnúť.