Recept na jednoduché kokosky z bielkov: Najlepšie snehové kokosové pusinky
Recept na jednoduché a vláčne kokosky ako z cukrárne podľa babičkinho receptu. Ak túžite po dokonalých vianočných kokoskách – kokosových pusinkách, ste tu na správnom mieste!
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 11 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: kokosky, kokosové pusinky, vianočné pečivo
Servings: 0
3 bielky 180 g práškového cukru 150 – 180 g strúhaného kokosu
Ušľahajte bielky do mäkkého, riedkeho snehu.
Misku so snehom postavte nad vodný kúpeľ, pričom voda by mala byť tesne pod bodom varu.
Postupne zašľahávajte cukor do snehu nad parou.
Po 3 – 5 minútach šľahania odstavte zmes a nechajte ju vychladnúť, občas ju ešte prešľahajte.
Do vychladnutej snehovej hmoty jemne zašľahajte kokos.
Predhrejte rúru na 140 °C a plechy vystlite papierom na pečenie.
Cesto vložte do vrecka so zdobiacou trubičkou a kokosky striekajte na plech.
Pečte 15 – 20 minút, kým kokosky nezískajú jemne ružovkastú farbu.
Upečené kokosky nechajte vychladnúť.