Choď späť

Recept na jednoduché kokosky z bielkov: Najlepšie snehové kokosové pusinky

Recept na jednoduché a vláčne kokosky ako z cukrárne podľa babičkinho receptu. Ak túžite po dokonalých vianočných kokoskách – kokosových pusinkách, ste tu na správnom mieste!
Čas prípravy5 minút
Čas varenia11 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: kokosky, kokosové pusinky, vianočné pečivo
Servings: 0

Ingredience

  • 3 bielky
  • 180 g práškového cukru
  • 150 – 180 g strúhaného kokosu

Pokyny

  • Ušľahajte bielky do mäkkého, riedkeho snehu.
  • Misku so snehom postavte nad vodný kúpeľ, pričom voda by mala byť tesne pod bodom varu.
  • Postupne zašľahávajte cukor do snehu nad parou.
  • Po 3 – 5 minútach šľahania odstavte zmes a nechajte ju vychladnúť, občas ju ešte prešľahajte.
  • Do vychladnutej snehovej hmoty jemne zašľahajte kokos.
  • Predhrejte rúru na 140 °C a plechy vystlite papierom na pečenie.
  • Cesto vložte do vrecka so zdobiacou trubičkou a kokosky striekajte na plech.
  • Pečte 15 – 20 minút, kým kokosky nezískajú jemne ružovkastú farbu.
  • Upečené kokosky nechajte vychladnúť.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!