Choď späť
Vytlačiť recept
4.84 z 6 hlasů

Recept na jednoduché arašidové thajské karí (vegan)

Množstvo karí je ohromujúce, my vám však prinášame osvedčený recept na dokonalé thajské karí s arašidovým maslom. Toto červené karí si určite vychutnáte s jazmínovou ryžou.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia1 deň 21 hodiny
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: arašídové kari, indické kari, thajské kari
Servings: 0

Ingredience

  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice thajskej červenej karí pasty
  • 2 lyžice tamari omáčky
  • 1 kokosové mlieko
  • 1 a 1/2 šálky vody alebo vývaru
  • 1/4 šálky arašidového masla
  • 2 malé batáty nakrájané na kocky
  • 2 stredné mrkvy nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kocky

K servírovaniu

Pokyny

  • Kokosový olej zohrejte v panvici / hrnci na strednom plameni. Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak a varte, kým cibuľa nezmäkne, asi 3 minúty. Pridajte karí pastu a varte približne 2 minúty.
  • Pridajte tamari omáčku, kokosové mlieko, vodu alebo vývar a arašidové maslo a miešajte. Pridajte sladké zemiaky a mrkvu a priveďte hrniec do varu. Znížte teplotu a varte 10 minút alebo kým sladké zemiaky nie sú takmer mäkké.
  • Do hrnca pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne.
  • Podávajte s nasekanými arašidami a koriandrom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!