Choď späť
Vytlačiť recept
4.84 z 6 hlasů

Recept na jednoduché arašidové thajské kari (vegan)

Množstvo kari je ohromujúce, my vám však prinášame osvedčený recept na dokonalé thajské kari s arašidovým maslom. Toto červené kari si určite vychutnáte s jazmínovou ryžou.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia1 deň 21 hodiny
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: arašídové kari, indické kari, thajské kari
Servings: 0

Ingredience

  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 – 3 lyžice thajskej červenej kari pasty
  • 2 lyžice tamari omáčky
  • 1 kokosové mlieko
  • 1 a 1/2 šálky vody alebo vývaru
  • 1/4 šálky arašidového masla
  • 2 malé batáty nakrájané na kocky
  • 2 stredné mrkvy nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kocky

Na servírovanie

Pokyny

  • Kokosový olej zohrejte v panvici alebo hrnci na strednom plameni. Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak a restujte približne tri minúty, kým cibuľa nezmäkne. Pridajte kari pastu a varte približne 2 minúty.
  • Pridajte tamari omáčku, kokosové mlieko, vodu alebo vývar a arašidové maslo. Všetko dobre premiešajte. Pridajte sladké zemiaky, mrkvu a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte približne 10 minút alebo kým sladké zemiaky nie sú takmer mäkké.
  • Do hrnca pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne.
  • Podávajte s nasekanými arašidami a koriandrom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!