Recept na jednoduché arašidové thajské kari (vegan)
Množstvo kari je ohromujúce, my vám však prinášame osvedčený recept na dokonalé thajské kari s arašidovým maslom. Toto červené kari si určite vychutnáte s jazmínovou ryžou.
Čas prípravy30 minútmin
Čas varenia1 deňd21 hodinyhod
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: arašídové kari, indické kari, thajské kari
Kokosový olej zohrejte v panvici alebo hrnci na strednom plameni. Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak a restujte približne tri minúty, kým cibuľa nezmäkne. Pridajte kari pastu a varte približne 2 minúty.
Pridajte tamari omáčku, kokosové mlieko, vodu alebo vývar a arašidové maslo. Všetko dobre premiešajte. Pridajte sladké zemiaky, mrkvu a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte približne 10 minút alebo kým sladké zemiaky nie sú takmer mäkké.
Do hrnca pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne.