Recept na jednoduché arašidové thajské karí (vegan)
Množstvo karí je ohromujúce, my vám však prinášame osvedčený recept na dokonalé thajské karí s arašidovým maslom. Toto červené karí si určite vychutnáte s jazmínovou ryžou.
Čas prípravy30 minútmin
Čas varenia1 deňd21 hodinyhod
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: arašídové kari, indické kari, thajské kari
Kokosový olej zohrejte v panvici / hrnci na strednom plameni. Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak a varte, kým cibuľa nezmäkne, asi 3 minúty. Pridajte karí pastu a varte približne 2 minúty.
Pridajte tamari omáčku, kokosové mlieko, vodu alebo vývar a arašidové maslo a miešajte. Pridajte sladké zemiaky a mrkvu a priveďte hrniec do varu. Znížte teplotu a varte 10 minút alebo kým sladké zemiaky nie sú takmer mäkké.
Do hrnca pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne.