Choď späť
+ porcií
Recept na indický dhál z červené čočky
Vytlačiť recept
4.83 z 28 hlasů

Recept na indický dhal z červenej šošovice

Ak milujete indické jedlá, máme pre vás jednoduchý a vynikajúci recept na obľúbený indický dhal z červenej šošovice. Recept je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov, pretože sa pripravuje iba z rastlinných ingrediencií.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: indická
Kľúčové slovo: červená šošovica, indická kuchyňa, indický dhal z červenej šošovice
Servings: 2

Ingredience

Čo budete potrebovať:

  • 1 cibuľu (nakrájanú na drobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný na drobno)
  • olivový olej
  • 1 plechovkz sekaných paradajok
  • 250 g červenej šošovice
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 2 ČL korenia garam masala
  • 1/4 ČL kajenského korenia alebo čili
  • 1 ČL kari
  • citrónovú šťavu
  • 250 ml zeleninového vývaru

Na podávanie

  • čerstvý koriander
  • ryža/naan
  • mangové lassi

Pokyny

  • Na olivovom oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • Pridajte korenie, paradajkový pretlak, zeleninový vývar a varte na miernom ohni pribloižne 15 minút, kým nezmäkne cibuľa.
  • Pridajte uvarenú červenú šošovicu a povarte ďalších 5 minút.
  • Dochuťte citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.
  • Servírujte s čerstvým koriandrom a ryžou alebo naanom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!