Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Recept na cestoviny s dokonalou tekvicovou omáčkou (vegánska)

Hľadáte nový recept, v ktorom spotrebujete veľkú úrodu tekvíc? Skúste túto dokonalú tekvicovú omáčku, ktorá je bezlaktózová, vegánska a oveľa zdravšia ako tredičné. Navyše je krémová a na jazyku božská.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Obed
Kuchyňa: vegánska
Kľúčové slovo: dýně, omáčka z dýně, těstoviny s dýní
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 400 g tekvice maslovej alebo hokkaido
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • 1 hrnček kešu orechov (vopred namočených do horúcej vody aspoň na 30 minút)
  • 1/2 hrnčaka vriacej vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička šťavy z citróna
  • 1 lyžička údenej papriky
  • hrsť čerstvých byliniek (napríklad bazalka)
  • soľ podľa chuti

Pokyny

  • Nakrájanú tekvicu pokvapkajte v mise olejom, osoľte a okoreňte. Dajte do rúry a pečte približne 15 – 25 minút (podľa veľkosti kociek) pri teplote 200 ºC.
  • Potom ju rozmixujte so zvyškom ingrediencií, a to s horúcou vodou, šťavou z citróna, cesnakom, kešu orechmi, čerstvými bylinkami, údenou paprikou, lahôdkovým droždím a soľou.
  • Podávajte s obľúbenými cestovinami. Môžete servírovať s parmezánom alebo gorgonzolou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!