Recept na cestoviny s dokonalou tekvicovou omáčkou (vegánska)
Hľadáte nový recept, v ktorom spotrebujete veľkú úrodu tekvíc? Skúste túto dokonalú tekvicovú omáčku, ktorá je bezlaktózová, vegánska a oveľa zdravšia ako tredičné. Navyše je krémová a na jazyku božská.
Čas prípravy5 minútmin
Čas varenia30 minútmin
Celkový čas35 minútmin
Samozrejme: Hlavný chod, Obed
Kuchyňa: vegánska
Kľúčové slovo: dýně, omáčka z dýně, těstoviny s dýní
Servings: 4porcie
Ingredience
400gtekvicemaslovej alebo hokkaido
1lyžicalahôdkového droždia
1hrnčekkešu orechov(vopred namočených do horúcej vody aspoň na 30 minút)
Nakrájanú tekvicu pokvapkajte v mise olejom, osoľte a okoreňte. Dajte do rúry a pečte približne 15 – 25 minút (podľa veľkosti kociek) pri teplote 200 ºC.
Potom ju rozmixujte so zvyškom ingrediencií, a to s horúcou vodou, šťavou z citróna, cesnakom, kešu orechmi, čerstvými bylinkami, údenou paprikou, lahôdkovým droždím a soľou.
Podávajte s obľúbenými cestovinami. Môžete servírovať s parmezánom alebo gorgonzolou.