Choď späť
+ porcií
Mrkvová pomazánka
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Recept: Mrkvová vegánska nátierka z kešu

Už vás nebavia klasické syrové nátierky či ich alternatívy, ktoré sa bežne predávajú v obchodoch? Vyskúšajte túto veľmi jednoduchú vegánsku nátierku z pečenej mrkvy a kešu.
Čas prípravy10 minút
Celkový čas10 minút
Samozrejme: Nátierka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: mrkvová pomazánka, pomazánka z mrkve, veganská pomazánka
Servings: 1 miska

Ingredience

  • 2 mrkvy nakrájané a opečené v rúre alebo na panvici
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1/8 lyžičky mletej rímskej rasce
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3/4 šálky vody
  • 1/2 šálky pražených kešu orechov
  • 1/2 šálky tahini
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Pokyny

  • Najprv rozmixujte kešu orechy na jemný prášok.
  • Rozmixujte pečenú mrkvu s časťou vody na pyré.
  • Pyré a prášok z kešu orechov zmiešajte.
  • Pridajte cesnak, kurkumu, rímsku rascu, olej, tahini a citrónovú šťavu.
  • Všetko zmixujte a postupne pridávajte zvyšok vody, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • Dosoľte podľa chuti.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!