Choď späť
+ porcií

Recept: Mandľové rožteky z mandľovej múky máčané v čokoláde

Mandľové rožteky z mandľovej múky máčané v čokoláde sú jemné, krehké a doslova sa rozplývajú na jazyku.
Čas prípravy25 minút
Čas varenia15 minút
Celkový čas40 minút
Samozrejme: Dezert, Vianočné pečivo
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: mandľové rožteky, mandľové rožteky v čokoláde, mandľové rožteky z mandľovej múky
Servings: 20 kusov

Ingredience

  • 60 g mandľovej múky
  • 30 g mandlí
  • 15 g špaldovej múky
  • 40 g trstinového cukru (rozomletého na múčku)
  • 40 g kokosového oleja
  • 1 žĺtok
  • 1 ČL vanilkovového extraktu
  • belgická horká čokoláda (na ozdobenie)
  • nasekané mandle (na ozdobenie)

Pokyny

  • V mise zmiešajte sypké ingrediencie – mandľovú múku, mleté mandle, špaldovú múku a práškový cukor.
  • Pridajte kokosový olej, vanilkový extrakt a žĺtok.
  • Vypracujte krátko hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte aspoň na 30 minút do chladničky.
  • Z vychladeného cesta tvarujte rožteky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečte približne 15 minút pri 160 °C, kým nezačnú okraje jemne zlátnuť.
  • Vychladnuté mandľové rožteky máčajte do rozpustenej čokolády a posypte nasekanými mandľami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!