Choď späť
Tlačiť
Obrázok receptu
–
+
porcií
Menšie
Normálne
Väčšie
Vytlačiť recept
Recept: Mandľové rožteky z mandľovej múky máčané v čokoláde
Mandľové rožteky z mandľovej múky máčané v čokoláde sú jemné, krehké a doslova sa rozplývajú na jazyku.
Čas prípravy
25
minút
min
Čas varenia
15
minút
min
Celkový čas
40
minút
min
Samozrejme:
Dezert, Vianočné pečivo
Kuchyňa:
česká
Kľúčové slovo:
mandľové rožteky, mandľové rožteky v čokoláde, mandľové rožteky z mandľovej múky
Servings:
20
kusov
Ingredience
60
g
mandľovej múky
30
g
mandlí
15
g
špaldovej múky
40
g
trstinového cukru
(rozomletého na múčku)
40
g
kokosového oleja
1
žĺtok
1
ČL
vanilkovového extraktu
belgická horká čokoláda
(na ozdobenie)
nasekané mandle
(na ozdobenie)
Pokyny
V mise zmiešajte sypké ingrediencie – mandľovú múku, mleté mandle, špaldovú múku a práškový cukor.
Pridajte kokosový olej, vanilkový extrakt a žĺtok.
Vypracujte krátko hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte aspoň na 30 minút do chladničky.
Z vychladeného cesta tvarujte rožteky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte približne 15 minút pri 160 °C, kým nezačnú okraje jemne zlátnuť.
Vychladnuté mandľové rožteky máčajte do rozpustenej čokolády a posypte nasekanými mandľami.
Vyskúšali ste tento recept?
Spomeňte
@WPRecipeMaker
alebo označte
#wprecipemaker
!