Choď späť
+ porcií
Nepečený jahodový dort
Vytlačiť recept
4.80 z 5 hlasů

Recept: Jahodová nepečená torta

Ak máte v záhradke jahody, skúste tento lahodný vegánsky recept na nepečenú tortu.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas40 minút
Servings: 1 torta

Ingredience

Korpus

  • 1 šálka makadamových orechov
  • 1 šálka kešu orechov
  • 1 šálka datlí
  • 2 lyžice kokosového oleja

Krém

  • 2 šálky kešu orechov
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky javorového sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • šťava z dvoch citrónov

Poleva

  • 1 šálka kešu orechov
  • 1 a 1/2 šálky jahôd
  • 2 – 4 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • šťava z polovice citróna

Pokyny

Korpus

  • Orechy rozmixujeme na jemnú múčku a pridáme k nim nadrobno nakrájané datle a olej. Zmesou vyložíme tortovú formu a dáme stuhnúť do chladničky.

Krém

  • Všetky ingrediencie na krém dáme do mixéra a rozmixujeme. Pomocou stierky rovnomerne rozprestrieme na korpus.

Poleva

  • Do mixéra vložíme ingrediencie na polevu a rozmixujeme. Pol šálky jahôd si necháme na dozdobenie.

Dokončenie torty

  • Tortu dozdobíme jahodami a dáme na 3 – 4 hodiny vychladiť do chladničky.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!