Choď späť
+ porcií

Recept: Hrnčeková tekvicová bábovka

Hrnčeková tekvicová bábovka je rýchla, voňavá a vláčna. Bez váženia, len s hrnčekom – dezert, ktorý prevonia domov a očarí každého.
Čas prípravy40 minút
Čas varenia50 minút
Celkový čas1 hodina 30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: hrnčeková bábovka, hrnčeková tekvicová bábovka, tekvicová bábovka
Servings: 1

Ingredience

  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • 1 hrnček tekvicového pyré
  • 3/4  hrnčeka trstinového cukru
  • 3/4 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov (alebo iných)
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok
  • 2 ČL kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL pernikového korenia

Pokyny

  • Ušľahajte vajcia s cukrom do hustej svetložltej peny.
  • Pridajte olej a tekvicové pyré, premiešajte.
  • Do zmesi postupne zapracujte múku s kypriacim práškom a korením.
  • Vmiešajte nasekané orechy a polovicu cesta odoberte bokom.
  • Jednu časť dochuťte kakaom.
  • Do vymastenej a vysypanej formy striedavo nalievajte svetlé a tmavé cesto.
  • Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút.
  • Upečenú bábovku nechajte pár minút odpočívať vo forme, potom ju opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!