Recept: Hrnčeková tekvicová bábovka
Hrnčeková tekvicová bábovka je rýchla, voňavá a vláčna. Bez váženia, len s hrnčekom – dezert, ktorý prevonia domov a očarí každého.
Čas prípravy40 minút min
Čas varenia50 minút min
Celkový čas1 hodina hr 30 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: hrnčeková bábovka, hrnčeková tekvicová bábovka, tekvicová bábovka
Servings: 1
- 2 hrnčeky špaldovej múky
- 1 hrnček tekvicového pyré
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 3/4 hrnčeka kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka vlašských orechov (alebo iných)
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok
- 2 ČL kakaa
- 1 ČL škorice
- 1 ČL pernikového korenia
Ušľahajte vajcia s cukrom do hustej svetložltej peny.
Pridajte olej a tekvicové pyré, premiešajte.
Do zmesi postupne zapracujte múku s kypriacim práškom a korením.
Vmiešajte nasekané orechy a polovicu cesta odoberte bokom.
Jednu časť dochuťte kakaom.
Do vymastenej a vysypanej formy striedavo nalievajte svetlé a tmavé cesto.
Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút.
Upečenú bábovku nechajte pár minút odpočívať vo forme, potom ju opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.