Choď späť
+ porcií
Bazalkové pesto
Vytlačiť recept
5 z 4 hlasů

Recept: Domáce bazalkové pesto

Pripravte si na cestoviny domáce bazalkové pesto. Je to jednoduché, rýchle a oveľa chutnejšie a lacnejšie, než keď si ho kúpite v obchode.
Čas prípravy5 minút
Celkový čas5 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: bazalkové pesto, pesto z bazalky
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 2 šálky bazalky
  • 1/2 šálky parmezánu
  • 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/3 šálky píniových orieškov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/4 lyžičky soli

Pokyny

  • Vložte do mixéra bazalku, oriešky, parmezán, cesnak a soľ. Počas mixovania prilievajte olivový olej.
  • Mixér vypnite vo chvíli, keď bude zmes už dobre rozmixovaná, ale stále bude obsahovať malé kúsočky (nebude z nej úplná kaša). Ochutnajte a prípadne dochuťte.
  • Hotové pesto skladujte v chladničke, najdlhšie však jeden týždeň. Prípadne môžete pesto zamraziť vo formičke na ľad a neskôr vybrať iba toľko kociek, koľko budete potrebovať.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!