Proteínová omáčka na cestoviny z červenej šošovice
Klasické omáčky už sa vám prejedli, prípadne hľadáte nejakú zdravšiu alternatívu? Táto omáčka je veľmi rýchla, chutná a zdravá.
Čas prípravy10 minút min
Čas varenia20 minút min
Celkový čas30 minút min
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska, zdravá výživa
Servings: 0
- 1/2 šálky červenej šošovice
- 1 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky mrkvy
- 1/4 šálky krájaných paradajok
- 1 plechovka paradajkového pretlaku
- morská soľ
- 1/2 lyžičky čili vločiek
- 1 lyžica oregana
- 1 lyžica sušenej bazalky (alebo hrsť čerstvej)
- 1 lyžica parmezánu (voliteľné)
Červenú šošovicu dajte variť podľa návodu.
Na panvici orestujte na olivovom oleji cesnak, na drobno nakrájanú mrkvu a paradajky. Restujte 3 minúty a často miešajte.
Pridajte zvyšok ingrediencií, znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 10 – 15 minút.
Uvarenú šošovicu zlejte a vmiešajte paradajkovú zmes. Môžete podávať! ✅