Choď späť

Proteínová omáčka na cestoviny z červenej šošovice

Klasické omáčky už sa vám prejedli, prípadne hľadáte nejakú zdravšiu alternatívu? Táto omáčka je veľmi rýchla, chutná a zdravá.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegetariánska, zdravá výživa
Servings: 0

Ingredience

  • 1/2 šálky červenej šošovice
  • 1 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky mrkvy
  • 1/4 šálky krájaných paradajok
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku
  • morská soľ
  • 1/2 lyžičky čili vločiek
  • 1 lyžica oregana
  • 1 lyžica sušenej bazalky (alebo hrsť čerstvej)
  • 1 lyžica parmezánu (voliteľné)

Pokyny

  • Červenú šošovicu dajte variť podľa návodu.
  • Na panvici orestujte na olivovom oleji cesnak, na drobno nakrájanú mrkvu a paradajky. Restujte 3 minúty a často miešajte.
  • Pridajte zvyšok ingrediencií, znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 10 – 15 minút.
  • Uvarenú šošovicu zlejte a vmiešajte paradajkovú zmes. Môžete podávať! ✅
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!