Choď späť
+ porcií

Pravé Masarykove koláčiky s vlašskými orechmi

Obľúbené vianočné pečivo, pomenované po československom prezidentovi, sa už mnoho rokov pečie v domácnostiach. Je obľúbené pre svoju jednoduchosť – ľahkú prípravu, dostupné ingrediencie a zaujímavú orieškovú chuť.
Čas prípravy35 minút
Čas varenia10 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pravé Masarykove koláčiky s vlašskými orechmi
Servings: 80 kusov

Ingredience

  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 30 g celých vlašských orechov
  • 180 g hladkej múky
  • 130 g masla
  • 1 žĺtok
  • 2 PL rumu
  • práškový cukor na obalenie

Pokyny

  • Maslo v izbovej teplote vyšľahajte s cukrom a žĺtkom. Pridajte preosiatu múku, rum, mleté aj celé orechy a vypracujte cesto.
  • Z cesta vytvorte dva rovnako veľké valčeky, zabaľte ich do fólie a nechajte odležať v chladničke do druhého dňa.
  • Druhý deň dajte oba valčeky na 45 minút do mrazničky – cesto sa tak bude oveľa lepšie krájať. Následne nakrájajte valčeky na kolieska a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečte v rúre predhriatej na 170 °C približne 10 minút.
  • Upečené kolieska nechajte vychladnúť a nakoniec obaľte v práškovom cukre.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!