Obľúbené vianočné pečivo, pomenované po československom prezidentovi, sa už mnoho rokov pečie v domácnostiach. Je obľúbené pre svoju jednoduchosť – ľahkú prípravu, dostupné ingrediencie a zaujímavú orieškovú chuť.
Čas prípravy35 minútmin
Čas varenia10 minútmin
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pravé Masarykove koláčiky s vlašskými orechmi
Servings: 80kusov
Ingredience
80gmletých vlašských orechov
30gcelých vlašských orechov
180ghladkej múky
130gmasla
1žĺtok
2PLrumu
práškový cukor na obalenie
Pokyny
Maslo v izbovej teplote vyšľahajte s cukrom a žĺtkom. Pridajte preosiatu múku, rum, mleté aj celé orechy a vypracujte cesto.
Z cesta vytvorte dva rovnako veľké valčeky, zabaľte ich do fólie a nechajte odležať v chladničke do druhého dňa.
Druhý deň dajte oba valčeky na 45 minút do mrazničky – cesto sa tak bude oveľa lepšie krájať. Následne nakrájajte valčeky na kolieska a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte v rúre predhriatej na 170 °C približne 10 minút.
Upečené kolieska nechajte vychladnúť a nakoniec obaľte v práškovom cukre.