Plnené košíčky s čokoládovým krémom
Naše plnené košíčky spájajú krehké maslové cesto s orechmi a bohatý čokoládový krém, ktorý sa krásne rozplýva na jazyku. Upečte si ich na Vianoce spolu s nami.
Čas prípravy 30 minút min
Čas varenia 20 minút min
Samozrejme: Dezert, Vianočné pečivo
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: čokoládové košíčky plnené krémom, košíčky s čokoládou, plnené košíčky
Servings: 30 kusov
150 g špaldovej múky 80 g masla (alebo ghí) 50 g trstinového cukru (rozmixovaného na múčku) 50 g mletých lieskových orechov 1 žĺtok Čokoládový krém 200 g horkej belgickej čokolády 100 ml smotany na šľahanie 50 g masla 50 g vykôstkovaných datlí Zdobenie lyofilizované maliny cukrárske zdobenie
Vypracujte cesto z múky, cukru, orechov, masla a žĺtka.
Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte odpočívať do chladničky aspoň 30 minút.
Odpočaté cesto vyvaľkajte na plát hrubý 3 mm, z ktorého vykrajujte kolieska a vtlačte ich do formičiek.
Pečte pri teplote 170 °C na horný a dolný ohrev asi 15 – 20 minút, kým okraje nezačnú ružovieť.
Čokoládový krém Zahrejte smotanu v menšom hrnci, ale nevarte ju.
Nalejte ju na kúsky čokolády a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Pridajte maslo a najemno rozmixované datle a dobre premiešajte.
Hotový krém nechajte vychladnúť a potom vyšľahajte mixérom do krémovej konzistencie.