Choď späť
+ porcií

Plnené košíčky s čokoládovým krémom

Naše plnené košíčky spájajú krehké maslové cesto s orechmi a bohatý čokoládový krém, ktorý sa krásne rozplýva na jazyku. Upečte si ich na Vianoce spolu s nami.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia20 minút
Samozrejme: Dezert, Vianočné pečivo
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: čokoládové košíčky plnené krémom, košíčky s čokoládou, plnené košíčky
Servings: 30 kusov

Ingredience

  • 150 g špaldovej múky
  • 80 g masla (alebo ghí)
  • 50 g trstinového cukru (rozmixovaného na múčku)
  • 50 g mletých lieskových orechov
  • 1 žĺtok

Čokoládový krém

  • 200 g horkej belgickej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 50 g vykôstkovaných datlí

Zdobenie

  • lyofilizované maliny
  • cukrárske zdobenie

Pokyny

  • Vypracujte cesto z múky, cukru, orechov, masla a žĺtka.
  • Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte odpočívať do chladničky aspoň 30 minút.
  • Odpočaté cesto vyvaľkajte na plát hrubý 3 mm, z ktorého vykrajujte kolieska a vtlačte ich do formičiek.
  • Pečte pri teplote 170 °C na horný a dolný ohrev asi 15 – 20 minút, kým okraje nezačnú ružovieť.

Čokoládový krém

  • Zahrejte smotanu v menšom hrnci, ale nevarte ju.
  • Nalejte ju na kúsky čokolády a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  • Pridajte maslo a najemno rozmixované datle a dobre premiešajte.
  • Hotový krém nechajte vychladnúť a potom vyšľahajte mixérom do krémovej konzistencie.

Plnenie a zdobenie

  • Naplňte cukrárske vrecko krémom a ozdobte košíčky podľa želania.
  • Posypte drvenými lyofilizovanými malinami a cukrárskym zdobením.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!