Nepečená malinová torta (raw, vegánska, bez lepku a laktózy)
Naša valentínska malinová raw torta je nepečená, vegánska, bezlaktózová a bezlepková. A na jej prípravu potrebujete iba mixér!
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bezlepková torta, malinová torta, nepečená torta, torta bez laktózy, vegánska torta
Servings: 1 torta
Korpus
- 1/2 hrnčeka datľovej pasty
4 lyžice kokosového oleja
(alebo 5 – 6 datlí Medjool či 10 – 15 malých datlí) - 1 hrnček ovsených vločiek
- 1 hrnček obľúbených orechov
- 4 lyžice kokosového oleja
Krém
- 2 hrnčeky kešu orechov
- 1/2 hrnčeka kokosového mlieka
- štipka škorice
- 1 hrnček mrazených malín
- 1 prezretý banán
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice javorového sirupu (voliteľné)
Ovsené vločky, datle a orechy rozmixujte na lepivú zmes.
Zmes rovnomerne rozprestrite do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dajte na 2 hodiny stuhnúť do mrazničky.
Namočené kešu (bez vody) a všetky ostatné ingrediencie na náplň dajte do mixéra a dôkladne rozmixujte.
Vzniknutú zmes rovnomerne rozprestrite na stuhnutý základ a vložte do chladničky (pre urýchlenie tuhnutia môžete použiť mrazničku).
Po stuhnutí ozdobte ovocím a podávajte.