Choď späť
+ porcií
Nejlepší cuketové karbanátky bez masa pečené v troubě
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Nejlepšie cuketové karbonátky bez mäsa pečené v rúre

Neviete, čo stále pripravovať z cukety? Skúste tieto jednoduché cuketové karbonátky so syrom, ktoré môžete upiecť v rúre alebo upražiť ako zemiakové placky.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia30 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Servings: 4 osoby

Ingredience

  • 2 vajcia
  • 1 väčšia cuketa (nastrúhaná a vyžmýkaná)
  • 200 g špaldovej múky
  • 100 g ľanovej alebo orechovej múky
  • 350 ml mlieka
  • 1 kypriaci prášok
  • 60 g nastrúhaného parmezánu
  • hrsť sušených paradajok (nakrájaných)
  • hrsť byliniek (bazalka, koriander, ale môžete použiť aj rukolu)
  • soľ
  • čierne korenie

Pokyny

  • Nastrúhajte cuketu a nechajte odstáť 5 minút. Potom vyžmýkajte prebytočnú vodu.
  • Nakrájajte sušené paradajky, bylinky a nastrúhajte parmezán.
  • Do misy pridajte všetky ingrediencie vrátane vajec, múky, mlieka, soli a korenia. Dôkladne premiešajte.
  • Vypracujte karbonátky podľa požadovanej konzistencie alebo cesto rovno rozotrite na papierom na pečenie vystlaný plech.
  • Pečte 30 – 40 minút pri teplote 200 °C.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!