Choď späť
+ porcií

Najlepšia pšenová kaša na sladko s ovocím

Pšenová kaša na sladko s ovocím je nielen chutná, ale aj zdravá a výživná. Navyše je bezlepková, takže si na nej pochutnajú aj ľudia s obmedzením lepku. Za chvíľu je hotová a úplne vynikajúca.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia15 minút
Celkový čas20 minút
Samozrejme: Raňajky
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: pšenová kaša, pšenová kaša na sladko
Servings: 3 porcie

Ingredience

  • 200 g pšena
  • 300 ml rastlinného mlieka
  • 1 banán
  • 1 PL medu
  • 1 PL ghí
  • 200 g ovocia (podľa chuti)
  • 1 hrsť mandlí (alebo iných orechov)
  • škorica (podľa chuti)
  • slnečnicové semienka na posypanie
  • štipka soli

Pokyny

  • Pšeno prepláchnite a sparte horúcou vodou.
  • Dajte variť vo vode so štipkou soli v pomere 1 : 2 na 10 minút, kým nezačne mäknúť.
  • Pšeno zlejte a zalejte rastlinným mliekom, varte do úplného zmäknutia (približne 5 minút).
  • Pridajte med, ghí, škoricu a roztlačený banán.
  • Všetko dôkladne premiešajte, dajte do misky a ozdobte ovocím, orechmi a semienkami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!