Choď späť
+ porcií

Najlepší zeleninový bulgur so syrom a fazuľami

Najlepší recept na zdravý bulgur so zeleninou, ktorý chutí úplne božsky. Inšpirovaný mojím pobytom v Mexiku. Skúste zeleninový bulgur, nebudete ľutovať!
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: mexická kuchyňa
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 hrnček vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku (je možné použiť aj sušený)
  • 1 paprička jalapeño (voliteľné)
  • 1 hrnček čiernych fazúľ (scedených a prepláchnutých)
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 plechovka kukurice (môže byť aj mrazená)
  • ½ ČL rímskej rasce
  • 200 g nastrúhaného syra (čedar alebo gouda)
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)

Pokyny

  • Uvarte bulgur podľa návodu na obale.
  • Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Pridajte cesnak a jalapeño a restujte asi 1 minútu, kým sa nerozvinie vôňa.
  • Pridajte uvarený bulgur, zeleninový vývar, fazuľu, paradajky, kukuricu a rímsku rascu. Ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Zmes priveďte do varu, potom panvicu zakryte, znížte teplotu a nechajte dusiť 10 – 15 minút, kým nie je bulgur mäkký.
  • Vmiesajte 100 g syra a nechajte zmes chvíľu odstáť, aby sa chute spojili.
  • Podávajte so zvyškom strúhaného syra podľa chuti.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!