Choď späť
+ porcií

Najlepší vláčny makový koláč s tvarohom

Veľmi jednoduchý tvarohovo-makový koláč, ktorý pripravíte za pár minút pomocou kuchynského robota a mixéra. Náš makový koláč s tvarohom je krásne vláčny, chutný a zasýti, pričom zostáva pomerne zdravý, ak to s cukrom nepreženiete.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia35 minút
Samozrejme: Dezert
Kľúčové slovo: makový koláč, makový koláč s tvarohom, tvarohový koláč
Servings: 1 koláč

Ingredience

Cesto

  • 100 g masla (nakrájaného na kocky + na vymastenie formy)
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g hladkej pšeničnej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 vajce

Náplň

  • 500 g mäkkého tučného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 hrsť kešu orechov (namočených v horúcej vode na 5 minút)
  • 50 g trstinového cukru (alebo podľa chuti)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 150 g mletého maku
  • šťava z 1/2 limetky

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 185 °C.
  • Všetky prísady na cesto okrem vajca dajte do kuchynského robota a niekoľkými pulzami spracujte na drobivú posýpku. (Ak nemáte robot, môžete to urobiť aj ručne.)
  • Pridajte vajce a vypracujte hladké cesto.
  • Tortovú formu s priemerom 23 – 24 cm jemne vymastite a rovnomerne do nej vtlačte cesto vrátane okrajov.
  • Tvaroh rozmixujte s vajcami, kešu orechmi, cukrom, vanilkovým extraktom a šťavou z limetky. Podľa chuti prípadne doslaďte.
  • Nakoniec jemne vmiešajte mak.
  • Pripravenou náplňou naplňte korpus.
  • Pečte približne 30 minút, kým sa náplň nespevní a cesto nebude zlatisté.
  • Vyberte koláč z rúry, nechajte vychladnúť a následne ho uložte do chladničky.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!