Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor a soľ, pridajte nakrájané maslo a vypracujte cesto rukami, postupne pridávajte studenú vodu, kým nie je cesto hladké a mierne lepivé.
Cesto vypracujte do gule, sploštite na placku, zabaľte do fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však 2 hodiny.
Cesto vyberte z chladničky, odstráňte fóliu a na mierne pomúčenom povrchu ho vyvaľkajte od stredu smerom von, prípadne cesto otáčajte a vyhladzujte praskliny.
Cesto opatrne premiestnite do koláčovej formy a dajte späť do chladničke na 10 minút.
Teraz môžete začať pripravovať orechovú náplň.
Orechová náplň
Predhrejte si rúru na 175 °C.
V mištičke rozpustite maslo a dajte ho bokom.
Nasekajte pekanové orechy nahrubo, niektoré polovice si môžete nechať na ozdobu.