Mrkvová nátierka s kari korením
Jednoduchá, rýchla a chuťovo dokonalá. Táto vegánska nátierka vás prekvapí.
Servings: 0
Kešunéza
- 1/2 hrnčeka vody
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálka kešu naturálnych orechov (namočených v horúcej vode aspoň na 5 minút, potom ich zlejte)
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 – 2 ČL horčice
- 1 PL jablčného octu
- soľ a čierne korenie
Nátierka
- 2 hrnčeky mrkvy (nastrúhanej)
- soľ (podľa chuti)
- korenie (podľa chuti)
- 1 hrsť pražených orechov – najemno nakrájané/nadrvené (lieskové, pekanové alebo vlašské)
Najskôr si pripravte kešunézu – rozmixujte všetky ingrediencie dohromady.
Mrkvu nastrúhajte najemno.
Pridajte kešunézu podľa chuti a dochuťte soľou a korením.
Orechy opražte, potom ich rozdrvte a pridajte do zmesi.