Choď späť

Mrkvová nátierka s kari korením

Jednoduchá, rýchla a chuťovo dokonalá. Táto vegánska nátierka vás prekvapí.
Samozrejme: Nátierka
Servings: 0

Ingredience

Kešunéza

  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka kešu naturálnych orechov (namočených v horúcej vode aspoň na 5 minút, potom ich zlejte)
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 – 2 ČL horčice
  • 1 PL jablčného octu
  • soľ a čierne korenie

Nátierka

  • 2 hrnčeky mrkvy (nastrúhanej)
  • soľ (podľa chuti)
  • korenie (podľa chuti)
  • 1 hrsť pražených orechov – najemno nakrájané/nadrvené (lieskové, pekanové alebo vlašské)

Pokyny

  • Najskôr si pripravte kešunézu – rozmixujte všetky ingrediencie dohromady.
  • Mrkvu nastrúhajte najemno.
  • Pridajte kešunézu podľa chuti a dochuťte soľou a korením.
  • Orechy opražte, potom ich rozdrvte a pridajte do zmesi.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!