V hlbokom hrnci rozohrejte olej, pridajte cesnak, zázvor, kurkumu a čili. Restujte 2 minúty a miešajte, aby sa korenie nespálilo.
Prisypte ostatné korenie a restujte 30 – 60 sekúnd, kým sa uvoľnia arómy.
Prilejte vývar a pridajte šošovicu a paradajky. Dôkladne premiešajte.
Varte šošovicu domäkka – stlmte plameň, priklopte pokrievkou a nechajte prebublávať 20 – 25 minút, kým šošovica nebude mäkká a čiastočne sa nerozpadne.
Vmiešajte kocky tofu a varte ďalších 5 minút.
Pridajte kokosové mlieko, vmiešajte mandľové maslo a podľa chuti dosoľte. Varte bez pokrievky ďalších 5 – 8 minút.
Dochuťte citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.
Podávajte s ryžou alebo indickým chlebom a ozdobte koriandrom.