Choď späť

Luxusná a vláčna kefírová bábovka: Rýchly a jednoduchý recept

Kefírová bábovka je vláčna a svojou štruktúrou pripomína banánovú bábovku. Vďaka medu a opraženým orechom je voňavá a bude chutiť aj deťom.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia1 hodina 8 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka s kefírom, kefírová bábovka
Servings: 0

Vybavenie

  • 1 forma na bábovku

Ingredience

  • 500 ml kefíru
  • 2 vajcia
  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček cukru
  • 5 lyžíc medu
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička jedlej sody
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Pokyny

  • Opražte orechy na suchej panvici a nechajte vychladnúť. Rozdrvte ich sekáčikom na orechy alebo rukami (pekanové orechy možno nalámať).
  • V jednej mise zmiešajte kefír, vajcia, olej, cukor a med.
  • V druhej mise zmiešajte prášok do pečiva, múku a sódu.
  • Postupne vmiešajte zmes múky s práškom do pečiva do zmesi kefíru.
  • Cesto rozdeľte dve časti, väčšiu a menšiu časť. Do menšej vmiešajte kakao, do väčšej nasekané orechy.
  • Ak nemáte silikónovú formu, formu na bábovku vymažte olejom alebo iným tukom.
  • Do formy striedavo lejte svetlé a tmavé cesto.
  • Pečte pri teplote 175 °C približne hodinu. Otestujte špajľou, či je cesto hotové a nelepí sa.
  • Ak sa cesto nelepí, vyberte kefírovú bábovku z rúry.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!