Opražte orechy na suchej panvici a nechajte vychladnúť. Rozdrvte ich sekáčikom na orechy alebo rukami (pekanové orechy možno nalámať).
V jednej mise zmiešajte kefír, vajcia, olej, cukor a med.
V druhej mise zmiešajte prášok do pečiva, múku a sódu.
Postupne vmiešajte zmes múky s práškom do pečiva do zmesi kefíru.
Cesto rozdeľte dve časti, väčšiu a menšiu časť. Do menšej vmiešajte kakao, do väčšej nasekané orechy.
Ak nemáte silikónovú formu, formu na bábovku vymažte olejom alebo iným tukom.
Do formy striedavo lejte svetlé a tmavé cesto.
Pečte pri teplote 175 °C približne hodinu. Otestujte špajľou, či je cesto hotové a nelepí sa.
Ak sa cesto nelepí, vyberte kefírovú bábovku z rúry.