Líšková omáčka k zemiakom aj k mäsu (bezlaktózová)
Jednoduchá a rýchla líšková omáčka, vhodná k zemiakom aj mäsu, ktorá je bezlaktózová, vegánska a bezlepková.
Samozrejme: Obed
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: líšková omáčka
Servings: 0
- 1 hrnček kešu orechov (namočených v horúcej vode 5 minút)
- 200 ml horúcej vody
- 200 g líšok (nakrájaných)
- 2 PL lahôdkového droždia
- 2 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL muškátového orieška
- 1 ČL sušenej cibule
- soľ (cca pol lyžičky)
- čierne korenie (podľa chuti)
- šťava z polovice limetky
- olej na restovanie
Namočené kešu orechy rozmixujte s horúcou vodou, lahôdkovým droždím, sušeným cesnakom, muškátovým orieškom, sušenou cibuľou, soľou a korením do hladkej krémovej omáčky.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájané líšky. Restujte ich na miernom plameni, kým nepustia trochu vody. Osoľte podľa chuti.
K orestovaným líškam pridajte pripravenú kešu omáčku a na nízkom plameni duste pod pokrievkou aspoň 10 – 15 minút.
Omáčku dosoľte a podľa chuti pridajte šťavu z limetky.