Choď späť

Líšková omáčka k zemiakom aj k mäsu (bezlaktózová)

Jednoduchá a rýchla líšková omáčka, vhodná k zemiakom aj mäsu, ktorá je bezlaktózová, vegánska a bezlepková.
Samozrejme: Obed
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: líšková omáčka
Servings: 0

Ingredience

  • 1 hrnček kešu orechov (namočených v horúcej vode 5 minút)
  • 200 ml horúcej vody
  • 200 g líšok (nakrájaných)
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 2 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL muškátového orieška
  • 1 ČL sušenej cibule
  • soľ (cca pol lyžičky)
  • čierne korenie (podľa chuti)
  • šťava z polovice limetky
  • olej na restovanie

Pokyny

  • Namočené kešu orechy rozmixujte s horúcou vodou, lahôdkovým droždím, sušeným cesnakom, muškátovým orieškom, sušenou cibuľou, soľou a korením do hladkej krémovej omáčky.
  • Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájané líšky. Restujte ich na miernom plameni, kým nepustia trochu vody. Osoľte podľa chuti.
  • K orestovaným líškam pridajte pripravenú kešu omáčku a na nízkom plameni duste pod pokrievkou aspoň 10 – 15 minút.
  • Omáčku dosoľte a podľa chuti pridajte šťavu z limetky.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!