Kuskus s kuracím mäsom v smotanovej omáčke
Vyskúšajte náš jednoduchý a rýchly recept na kuskus s kuracím mäsom v smotanovej omáčke. Tento ľahký pokrm vás dobre zasýti a určite si na ňom pochutnáte.
Čas prípravy 10 minút min
Čas varenia 20 minút min
Celkový čas 30 minút min
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: kuskus s kuracím mäsom
Servings: 2 porcie
200 g kuskusu 250 g kuracích pŕs (nakrájaných na kocky) 200 ml smotany na varenie 1 žltá cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 PL slnečnicového oleja 1 ČL ghí (na dochutenie kuskusu) soľ čierne korenie tymián (čerstvý alebo sušený)
Nakrájajte cibuľu nadrobno a na strednom plameni ju osmažte do zlatista na oleji.
Pridajte kuracie kúsky, osoľte, okoreňte a smažte, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
Pridajte pretlačený cesnak a tymian a krátko orestujte.
Zalejte smotanou a varte pár minút, kým omáčka nezhustne.
Kuskus pripravte podľa návodu a na panvici ho krátko orestujte s kúskom masla alebo ghí.
Podávajte samotné alebo s fazuľovými strukami či varenou zeleninou.