Choď späť
+ porcií

Kuskus s kuracím mäsom v smotanovej omáčke

Vyskúšajte náš jednoduchý a rýchly recept na kuskus s kuracím mäsom v smotanovej omáčke. Tento ľahký pokrm vás dobre zasýti a určite si na ňom pochutnáte.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: kuskus s kuracím mäsom
Servings: 2 porcie

Ingredience

  • 200 g kuskusu
  • 250 g kuracích pŕs (nakrájaných na kocky)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 žltá cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 1 ČL ghí (na dochutenie kuskusu)
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymián (čerstvý alebo sušený)

Pokyny

  • Nakrájajte cibuľu nadrobno a na strednom plameni ju osmažte do zlatista na oleji.
  • Pridajte kuracie kúsky, osoľte, okoreňte a smažte, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
  • Pridajte pretlačený cesnak a tymian a krátko orestujte.
  • Zalejte smotanou a varte pár minút, kým omáčka nezhustne.
  • Kuskus pripravte podľa návodu a na panvici ho krátko orestujte s kúskom masla alebo ghí.
  • Podávajte samotné alebo s fazuľovými strukami či varenou zeleninou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!