Choď späť

Karamelové košíčky s čokoládovou polevou

Karamelové košíčky s čokoládovou polevou je zaujímavé, moderné vianočné pečivo, ktoré si obľúbi každý milovník sladkého.
Čas prípravy45 minút
Čas varenia8 minút
Samozrejme: Vianočné pečivo
Kľúčové slovo: karamelové košíčky s čokoládovou polevou
Servings: 0

Ingredience

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 2 žĺtky
  • 250 g slaného karamelového fondánu
  • 300 g čokolády
  • celé mandle (na ozdobu)

Pokyny

  • Vypracujte cesto z múky, mletých mandlí, práškového cukru, žĺtkov a masla.
  • Postupne vkladajte cesto do formičiek na košíčky.
  • Pečte vo vyhriatej rúre pri približne 160 °C zhruba 5 až 8 minút.
  • Po upečení košíčky okamžite vyklepnite z formičiek a nechajte ich poriadne vychladnúť.
  • Karamelový fondán pomaly rozohrejte.
  • Plňte košíčky karamelom. Ak je karamel príliš riedky, dajte ho na chvíľu do chladničky.
  • Nechajte karamelové košíčky stuhnúť – ideálne v chladničke, ale nie je to nutné.
  • Na záver ozdobte košíčky rozpustenou čokoládou a pridajte mandľu alebo inú dekoráciu podľa fantázie.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!