Karamelové košíčky s čokoládovou polevou
Karamelové košíčky s čokoládovou polevou je zaujímavé, moderné vianočné pečivo, ktoré si obľúbi každý milovník sladkého.
Čas prípravy45 minút min
Čas varenia8 minút min
Samozrejme: Vianočné pečivo
Kľúčové slovo: karamelové košíčky s čokoládovou polevou
Servings: 0
- 200 g hladkej múky
- 50 g mletých mandlí
- 50 g práškového cukru
- 200 g masla
- 2 žĺtky
- 250 g slaného karamelového fondánu
- 300 g čokolády
- celé mandle (na ozdobu)
Vypracujte cesto z múky, mletých mandlí, práškového cukru, žĺtkov a masla.
Postupne vkladajte cesto do formičiek na košíčky.
Pečte vo vyhriatej rúre pri približne 160 °C zhruba 5 až 8 minút.
Po upečení košíčky okamžite vyklepnite z formičiek a nechajte ich poriadne vychladnúť.
Karamelový fondán pomaly rozohrejte.
Plňte košíčky karamelom. Ak je karamel príliš riedky, dajte ho na chvíľu do chladničky.
Nechajte karamelové košíčky stuhnúť – ideálne v chladničke, ale nie je to nutné.
Na záver ozdobte košíčky rozpustenou čokoládou a pridajte mandľu alebo inú dekoráciu podľa fantázie.