Jednoduchý recept na zdravý pšenovník
Pripravte si jednoduchý a zdravý pšenovník, do ktorého môžete dať akékoľvek ovocie, ktoré máte práve na záhrade alebo v mrazničke.
Čas prípravy15 minút min
Čas varenia30 minút min
Celkový čas45 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: jáhelník
Servings: 1 koláč
- 300 g pšena
- 450 ml mlieka
- 3 vajcia
- 3 lyžice medu či javorového sirupu
- 2 šálky ovocia (slivky, černice, marhule)
- 1 lyžica škorice
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
- štipka soli
- kypriaci prášok
- 1 polotučný tvaroh
- maslo na vymazanie formy
Pšeno sparímena dve až tri minúty.
Dáme ho do hrnca s mliekom a štipkou soli a privedieme do varu.
Ochutíme medom a škoricou podľa preferencie.
Varíme 10 minút a ďalších 5 necháme dôjsť pod pokrievkou.
Necháme vychladnúť.
Vmiešame žĺtky, tvaroh a kypriaci prášok spolu s polovicou pripraveného ovocia a nasekanými vlašskými orechmi.
Vyšľaháme z bielkov sneh a vmiešame do cesta.
Rozprestrieme cesto do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C približne 25 – 30 minút.