Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.63 z 16 hlasů

Jednoduchý recept na zdravý pšenovník

Pripravte si jednoduchý a zdravý pšenovník, do ktorého môžete dať akékoľvek ovocie, ktoré máte práve na záhrade alebo v mrazničke.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: jáhelník
Servings: 1 koláč

Ingredience

  • 300 g pšena
  • 450 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice medu či javorového sirupu
  • 2 šálky ovocia (slivky, černice, marhule)
  • 1 lyžica škorice
  • 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
  • štipka soli
  • kypriaci prášok
  • 1 polotučný tvaroh
  • maslo na vymazanie formy

Pokyny

  • Pšeno sparímena dve až tri minúty.
  • Dáme ho do hrnca s mliekom a štipkou soli a privedieme do varu.
  • Ochutíme medom a škoricou podľa preferencie.
  • Varíme 10 minút a ďalších 5 necháme dôjsť pod pokrievkou.
  • Necháme vychladnúť.
  • Vmiešame žĺtky, tvaroh a kypriaci prášok spolu s polovicou pripraveného ovocia a nasekanými vlašskými orechmi.
  • Vyšľaháme z bielkov sneh a vmiešame do cesta.
  • Rozprestrieme cesto do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C približne 25 – 30 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!