Choď späť
Banánová bábovka
Vytlačiť recept
4.67 z 3 hlasů

Jednoduchá hrnčeková banánová bábovka s orechmi

Táto jednoduchá hrnčeková banánová bábovka je sladká aj bez cukru. Príprava vám zaberie len pár minút a skvele využijete prezreté banány.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka, banánová bábovka
Servings: 0

Ingredience

  • 1/4 plechovky kokosového mlieka Real Thai
  • 3 prezreté banány
  • 2 vajcia
  • 5 PL javorového sirupu (voliteľné)
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1 hrsť nasekaných pekanových orechov či iných orechov

Pokyny

  • Predhrejeme rúru na 160 °C.
  • Roztlačíme banán.
  • Pridáme všetky mokré ingrediencie a zamiešame.
  • Postupne vmiešame všetky suché ingrediencie a vypracujeme hladké cesto.
  • Bábovku pečieme približne 50 – 60 minút. Prvú pol hodiny rúru neotvárame, aby bábovka neklesla.
  • Bábovku otestujeme špajdľou, či je hotová.
  • Vyberieme bábovku z rúry a necháme ju vychladnúť. Potom ju vyklopíme.
  • Po vyklopení a vychladnutí ju pocukrujeme.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!