Jednoduchá hrnčeková banánová bábovka s orechmi
Táto jednoduchá hrnčeková banánová bábovka je sladká aj bez cukru. Príprava vám zaberie len pár minút a skvele využijete prezreté banány.
Čas prípravy10 minút min
Čas varenia30 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka, banánová bábovka
Servings: 0
- 1/4 plechovky kokosového mlieka Real Thai
- 3 prezreté banány
- 2 vajcia
- 5 PL javorového sirupu (voliteľné)
- 1/2 ČL škorice
- 1 PL vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 1 hrsť nasekaných pekanových orechov či iných orechov
Predhrejeme rúru na 160 °C.
Roztlačíme banán.
Pridáme všetky mokré ingrediencie a zamiešame.
Postupne vmiešame všetky suché ingrediencie a vypracujeme hladké cesto.
Bábovku pečieme približne 50 – 60 minút. Prvú pol hodiny rúru neotvárame, aby bábovka neklesla.
Bábovku otestujeme špajdľou, či je hotová.
Vyberieme bábovku z rúry a necháme ju vychladnúť. Potom ju vyklopíme.
Po vyklopení a vychladnutí ju pocukrujeme.