Choď späť

Dokonalá vegánska poke bowl s arašidovou omáčkou

Tento recept som si priviezla z Havaja. Ochutnajte vegánsku variáciu poke bowl s arašidovou omáčkou. Jednoduchý a rýchly recept.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: havajská
Kľúčové slovo: poke bowl
Servings: 0

Ingredience

Základ

  • 1 hrnček uvarenej jazmínovej ryže (quinoa/bulgur/iný typ ryže)
  • 1 balenie tofu (marinované, údené alebo tempeh či iný druh bielkovín)

Arašidová omáčka

  • ¼ hrnčeky arašidového masla
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 1 ČL čerstvého strúhaného zázvoru
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 PL ryžového octu
  • 1 PL tamari alebo sójovej omáčky
  • 2 – 4 PL vody na zriedenie

Zelenina

  • 1 uhorka (nakrájaná na kocky)
  • 1 a ½ hrnčeka červenej kapusty (nastrúhanej)
  • 2 veľké mrkvy (nakrájané na rezančeky)
  • 1 hrnček edamame či iných strukovín (sojové boby)
  • 3 stonky nasekanej jarnej cibuľky

Na ozdobu

  • sezamové semienka
  • čerstvý koriander
  • plátky limetky

Pokyny

  • Uvarte ryžu, quinou alebo bulgur.
  • Nakrájajte marinované tofu alebo tempeh a opečte na panvici.
  • V mixéri alebo tyčovým mixérom rozmixujte všetky ingrediencie na arašidovú omáčku, postupne pridávajte vodu až do požadovanej konzistencie.
  • Pripravte si všetku zeleninu – nakrájajte uhorku, nastrúhajte kapustu, nakrájajte mrkvu na rezančeky a uvarte sójové bôby edamame podľa návodu na obale.
  • Na dno misky dajte teplú ryžu, po obvode naaranžujte zeleninu, doprostred položte tofu a prelejte arašidovou omáčkou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!