Choď späť

Cestoviny s líškovou omáčkou

Ak máte doma líšky, je ideálny čas vyskúšať tento skvelý recept na bezlaktózovú líškovú omáčku k cestovinám, ktorá je vhodná pre vegánov aj ľudí na diéte.
Servings: 0

Ingredience

  • 300 g cestovín (napr. penne, tagliatelle alebo fusilli)
  • 200 g líšok (nakrájaných)
  • 1 hrnček kešu orechov (namočených v horúcej vode aspoň 5 minút, potom scedených)
  • 200 ml horúcej voy
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 2 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL muškátového orieška
  • 1 ČL sušenej cibule
  • soľ (cca pol lyžičky podľa chuti)
  • čierne korenie (podľa chuti)
  • šťava z polovice limetky
  • olej na restovanie

Pokyny

  • Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Kešu namočte aspoň na 5 minút do horúcej vody a potom prepláchnite. Rozmixujte ich s horúcou vodou, lahôdkovým droždím, sušeným cesnakom, muškátovým orieškom, sušenou cibuľou, soľou a korením do hladkej omáčky.
  • Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájané líšky. Nechajte ich chvíľu restovať, kým nepustia vodu – nemusíte ju nechať úplne vypariť.
  • Pridajte kešu omáčku k orestovaným líškam a duste pod pokrievkou na nízkom plameni 10 – 15 minút.
  • Uvarené cestoviny vmiešajte do hotovej omáčky a dôkladne premiešajte.
  • Omáčku dosoľte a podľa chuti pridajte šťavu z limetky. Podávajte teplé.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!