Ak máte doma líšky, je ideálny čas vyskúšať tento skvelý recept na bezlaktózovú líškovú omáčku k cestovinám, ktorá je vhodná pre vegánov aj ľudí na diéte.
Servings: 0
Ingredience
300gcestovín(napr. penne, tagliatelle alebo fusilli)
200glíšok(nakrájaných)
1hrnčekkešu orechov(namočených v horúcej vode aspoň 5 minút, potom scedených)
Kešu namočte aspoň na 5 minút do horúcej vody a potom prepláchnite. Rozmixujte ich s horúcou vodou, lahôdkovým droždím, sušeným cesnakom, muškátovým orieškom, sušenou cibuľou, soľou a korením do hladkej omáčky.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájané líšky. Nechajte ich chvíľu restovať, kým nepustia vodu – nemusíte ju nechať úplne vypariť.
Pridajte kešu omáčku k orestovaným líškam a duste pod pokrievkou na nízkom plameni 10 – 15 minút.
Uvarené cestoviny vmiešajte do hotovej omáčky a dôkladne premiešajte.
Omáčku dosoľte a podľa chuti pridajte šťavu z limetky. Podávajte teplé.