Choď späť
+ porcií

Božsky vláčna hnrčeková kokosová bábovka: Bez vajec a mlieka

Vláčna vegánska hrnčeková kokosová bábovka, ktorú zvládne pripraviť naozaj každý. Tento recept na bábovku milujeme a veríme, že si ho obľúbite aj vy.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia1 hodina
Celkový čas1 hodina 10 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka, kokosová bábovka, vegánska bábovka
Servings: 1 bábovka

Ingredience

  • 1/2 hrnčeka krupicového cukru
  • 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml, Real Thai)
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja (rozohriateho)
  • 1,5 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 PL jablčného octu (alebo citrónovej šťavy)
  • štipka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)
  • 2 PL javorového sirupu (voliteľné)

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 175 °C a dôkladne vymastite formu na bábovku, ideálne kokosovým olejom, a vysypte ju strúhaným kokosom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie – múku, cukor, strúhaný kokos, prášok do pečiva a štipku soli.
  • V ďalšej mise spojte mokré ingrediencie – kokosové mlieko, rozohriaty kokosový olej, jablkový ocot alebo citrónovú šťavu a prípadne vanilkový extrakt či javorový sirup.
  • Postupne prilievajte mokrú zmes k suchej a jemne miešajte, kým nevznikne hladké, jednotné cesto bez hrudiek.
  • Cesto prelejte do pripravenej formy a povrch uhlaďte stierkou.
  • Pečte v predhriatej rúre približne 50 – 60 minút. Po 45 minútach skontrolujte špajdľou – ak je po vytiahnutí suchá, bábovka je hotová.
  • Po upečení nechajte bábovku približne 10 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
  • Voliteľne ju môžete posypať práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!