Predhrejte rúru na 175 °C a dôkladne vymastite formu na bábovku, ideálne kokosovým olejom, a vysypte ju strúhaným kokosom.
Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie – múku, cukor, strúhaný kokos, prášok do pečiva a štipku soli.
V ďalšej mise spojte mokré ingrediencie – kokosové mlieko, rozohriaty kokosový olej, jablkový ocot alebo citrónovú šťavu a prípadne vanilkový extrakt či javorový sirup.
Postupne prilievajte mokrú zmes k suchej a jemne miešajte, kým nevznikne hladké, jednotné cesto bez hrudiek.
Cesto prelejte do pripravenej formy a povrch uhlaďte stierkou.
Pečte v predhriatej rúre približne 50 – 60 minút. Po 45 minútach skontrolujte špajdľou – ak je po vytiahnutí suchá, bábovka je hotová.
Po upečení nechajte bábovku približne 10 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
Voliteľne ju môžete posypať práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom.