Choď späť
+ porcií

Banánový chlieb pre bábätká – bez vajec, cukru a laktózy

Táto verzia banánového chleba pre bábätká bude chutiť nielen vám, ale aj vašim deťom. Je vegánska, bez vajec a laktózy.
Čas prípravy19 minút
Čas varenia55 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: americká
Kľúčové slovo: banana bread, banánový chlieb, banánový chlieb pre bábätká
Servings: 1 chlieb

Vybavenie

  • forma na banánový chlieb 23 x 13 cm

Ingredience

  • 2 šálky špaldovej múky (280 g)
  • 1/4 šálky mandľovej múky (60 g)
  • 3 stredne veľké mrkvy (nastrúhané)
  • 1 malé jablko (nastrúhané)
  • 1/2 šálky kokosového mlieka Real Thai (120 ml)
  • 2 ČL mletej škorice
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • štipka soli
  • 2 stredne veľké zrelé banány (roztlačené)
  • 1/4 šálky kokosového oleja

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 175 °C. Formu s rozmermi približne 23 × 13 cm vymastite tukom alebo vystlite papierom na pečenie.
  • V jednej mise premiešajte suché ingrediencie a v druhej spojte mokré.
  • K mokrým ingredienciám pridajte nastrúhanú mrkvu a jablko, potom postupne vmiešajte suchú zmes, až vznikne hladké cesto.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 50 – 55 minút.
  • Po upečení nechajte banánový chlieb 10 minút vychladnúť vo forme, potom ho vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!