Banánový chlieb pre bábätká – bez vajec, cukru a laktózy
Táto verzia banánového chleba pre bábätká bude chutiť nielen vám, ale aj vašim deťom. Je vegánska, bez vajec a laktózy.
Čas prípravy19 minút min
Čas varenia55 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: americká
Kľúčové slovo: banana bread, banánový chlieb, banánový chlieb pre bábätká
Servings: 1 chlieb
- 2 šálky špaldovej múky (280 g)
- 1/4 šálky mandľovej múky (60 g)
- 3 stredne veľké mrkvy (nastrúhané)
- 1 malé jablko (nastrúhané)
- 1/2 šálky kokosového mlieka Real Thai (120 ml)
- 2 ČL mletej škorice
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL jedlej sódy
- štipka soli
- 2 stredne veľké zrelé banány (roztlačené)
- 1/4 šálky kokosového oleja
Predhrejte rúru na 175 °C. Formu s rozmermi približne 23 × 13 cm vymastite tukom alebo vystlite papierom na pečenie.
V jednej mise premiešajte suché ingrediencie a v druhej spojte mokré.
K mokrým ingredienciám pridajte nastrúhanú mrkvu a jablko, potom postupne vmiešajte suchú zmes, až vznikne hladké cesto.
Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 50 – 55 minút.
Po upečení nechajte banánový chlieb 10 minút vychladnúť vo forme, potom ho vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.